Söndag 6/3 (1:a Docetaxel Dag 12 CG 4/6)

Orkade inte se klart Melodifestivalen. Kollade på alla bidragen och första omröstningen. Sen gick jag och mediterade istället. Sov rätt så bra, men vaknade vid 4:00 och började fundera på antihormonerna. Letade efter information om CBD-olja och dess påverkan på östrogen-beroende cancerceller. Hittade information där det stod att man skulle vara försiktig. Men desto fler där det visat på tester i labb att CBD-olja får de ER-positiva cancercellerna att göra självmord. Ska visa det jag hittat för onkologen när det blir dags för diskussion om hur jag ska göra. När jag bestämt det kunde jag somna igen.

Sova ända fram till sju. Gick upp och tog en sked kokosolja i munnen, gick och la mig igen. Läste en halvtimme. Kom på att det var Vasaloppet idag. Gick upp och startade datorn. Hade Vasaloppet på skärmen hela morgonen. Jag gillar att kolla på det. Lite myskänsla.

Familjen åt frukost tillsammans. Sen delade vi upp oss. Jag satte mig på motionscykeln och styrketränade. Givetvis hade jag Vasaloppet på hela träningspasset.

Efter lunchen fick hundarna en promenad ner till stranden. Det blåste och började regna när vi var på väg hem. Ruggigt väder idag. Det blev inget räfsat i trädgården.

Kollade på ett Malou-inslag idag om bär och fröer. Om de är så nyttiga som det sägs. Intressant. Intressant var också att en överläkare var med. Han talade om att läkarna kan så lite om näringslära. De lär sig i stort sett inget om det under sin fem år långa utbildning. Jag tycker att det är dags att det blir ändring på det. I Tyskland exempelvis berättar läkarna för patienterna vad de ska äta för kosttillskott och vitaminer för att klara av en cytostatika-behandling på bästa sätt. För att orka med hela behandlingen. I Sverige får man höra ”Ät som vanligt.” ”Men ät inte några kosttillskott eller vitaminer.” Det är dags att Sverige tar efter Tyskland. Jag har tur. Är med i FB-grupp där jag fått tips av en kvinna vars mamma fick cytostatika. Hon hade läst på ordentligt om vad man ska hjälpa kroppen med. Hon är läkare så jag har stort förtroende för henne. En ovanlig läkare. 😉

Här är länken till Malous avsnitt: Superfood

malou

Har tagit det lugnt idag. Googlat lite mer om CBD-olja och ER-positiv cancer. Skrivit ut en del sidor som jag tänker visa onkologen. Hon lär inte gilla det.

Daniel fixade middagen idag. Hemgjord gluten- och mjölkfri pizza. På min fjärdedel ingen ost. Men massor av annat gott. Är så glad att kunna äta pizza! 🙂

Har känt mig rätt så bra hela dagen idag. Hoppas att morgondagen blir likadan. Då blir det en löprunda. Håller tummarna hårt för att det ska bli så.

2 reaktioner på ”Söndag 6/3 (1:a Docetaxel Dag 12 CG 4/6)

 1. Hej,
  Jag vet att det här är ett äldre inlägg men jag är väldigt nyfiken på vad din onkolog sa om CBD-olja?
  Hälsningar,
  Maria

  Gilla

  1. Hon var inte helt emot det. Eftersom ju jag känner en kvinna som hade hela huvudet fullt med tumörer – metastaser efter bröstcancer. De gav henne 3 veckor att leva. Då började hon med CBD-olja ihop med cytostatika och det är många år sen. Nu är en tumör kvar, stor som en knappnål. TIdigare var det 20 stycken och de var inte små.
   Men onkologen tyckte att det var onödigt att jag tog CBDolja eftersom jag inte hade spridd cancer.
   Hälsn
   Caroliine

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s