Årets första huggorm!

Vilken skön morgon. Vaknade tio minuter innan klockan ringde. Kunde verkligen göra mina morgonsysslor i lugn och ro. Hann ladda tvättmaskinen och programmera den så att tvätten skulle vara redo att hängas när jag kom hem från jobbet.

Det var inte riktigt lika kallt att cykla till jobbet och solen lyste. Lyssnade på 4health med Anna Sparre idag under cykelturen. Det senaste avsnittet handlar om kolesterol, att den nya forskningen visar att kolesterol inte är farligt. Att mättat fett inte höjer kolesterolet. Är du intresserad – lyssna här: Är kolesterol farligt?

Var först på jobbet idag, på min avdelning…jag är ju på en rätt stor arbetsplats och på vissa ställen är folk på plats redan vid sextiden.

Idag tog jag och ett par kollegor en härlig lunchpromenad i solen. Det är skönt att komma ifrån kontoret en stund. Andas in frisk luft i lungorna och liksom ladda om hjärnan.

När jag kom hem från jobbet drog det i löparbenen. Men jag satte mig med en kopp te och småpratade med tjejerna som kommit hem från skolan. Elvira har känt sig lite ledsen den senaste tiden. Känt sig åsidosatt av en kompis, men idag hade de med frökens hjälp rensat luften. Det är skönt för en mammas hjärta att höra! Elvira har en lärare som är väldigt lyhörd och som tar tag i saker så fort hon ser det.

Äntligen fick jag leta fram gps-klocka, löparskor, löpartights – hela konkarongen.
skor
Och Yoyo fick på sig sin sele som hon har när vi är ute på våra rundor.
yoyo
Jag sprang verkligen och kände efter konstant i början. Hur känns halsen, hur känns knäna, är allt okej i kroppen. Och det kändes ganska bra. Men när vi sprungit tre kilometer och jag såg något misstänkt likt en orm på vägen glömde jag mig själv. Tänkte, det där är bara en snok. Men sen när vi kom närmare syntes det att jag hade fel. Sprang förbi den lilla krabaten, satte Yoyo en bit ifrån och gick tillbaka och plåtade. Den låg så fint där och lät mig ta föreviga den. När jag var klar, ringlade den sakta ner i gräset. Och efter en liten stund kunde man inte se var den lilla otäckingen höll till.

orm

Jag är inget jättefan av ormar, men jag kände mig ändå så glad och uppfylld av vårkänslor resten av rundan. Har huggormarna tagit sig ut ur sina hålor måste väl ändå våren vara på väg på riktigt?!

Idag stod det helstekt lax på menyn. Helstekt lax med sötpotatispytt till.
godlax

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s