Allergitider?

Idag vaknade jag redan klockan fem, utvilad! Härlig känsla, särskilt när man är ledig och vill ha så mycket tid som möjligt till sitt förfogande.

Jag körde på med mina vanliga rutiner. Först 1dl rödbetsjuice och 30 ml häxblandning. Sen andningsövning a’ la Iceman. Efter det mindfull yoga och en magövning som jag har lagt till senaste veckan. Sen hämtar jag en sked kokosolja som jag oilpullar med samtidigt som jag torrborstar. Torrborstar gör jag för att hjälpa lymfsystemet.

När jag är klar med morgontoaletten dricker jag min näringsdryck, min juice som jag gjort på nässlor, kirskål, citron, lök och selleri och sist men inte minst 1dl benbuljong. Klar!

Slängde in en tvätt och startade tvättmaskinen. Plockade ihop återvinning och åkte till affären. Man kan tro att det ska vara tomt i affären när man är där före sju. Men det var ganska många som ville ha handlingen avklarad tidigt. Dock behövde man inte trängas….

Kom hem, plockade in varor, hängde tvätten – ute! Det är sol idag! 🙂
Tog sedan med min fyrbeningarna ut på promenad.

Under promenaden förundrades jag över hur grönt allt börjar bli. Och funderade på pollen. För visst borde det väl vara ganska mycket björkpollen ute nu? Jag har aldrig behövt fundera på detta tidigare. Mina ögon och min näsa har berättat det. Men efter min kostomläggning så verkar det som att pollenallergin faktiskt är borta – på riktigt! Undrar om det beror på att allergi är en inflammatorisk sjukdom.  Att jag haft en inflammation i kroppen sen jag var sex år, som nu i stort sett är borta. Och om det är därför har allergin försvunnit. Kosten jag äter nu har kanske läkt ut inflammationen. Jag har ju lagt bort det mesta av det som är pro-inflammatoriskt såsom socker, gluten, mjölkprodukter, färdigmat, all mat med en innehållsförteckning som man behöver vara kemist för att förstå. Om det är så och du harallergi och vill bli av med den. Testa att lägga om kosten. Du kan bli av med allergin, känna dig piggare och kanske slipper andra läskiga sjukdomar. 🙂

Mamma ringde när jag kom hem från prommisen. Hon ville komma över och gå en sväng med mig och hundar. Som vi gjorde efter varje insprut av cytostatika – vi har inte varit ute på någon gemensam hundrunda sedan dess. Hon var mer än välkommen, varken hundar eller jag hade något emot att gå ytterligare en sväng i vårsolen.

Elvira ville följa med mormor och mig. Och så ville hon hålla i Meya! Meya kan vara lite jobbig att hålla, men Elvira har så himla bra hand med båda hundarna. Det gick jättebra, vi mötte andra hundar och Meya kikade bara lite. 🙂

Lunch idag blev resterande levergryta som jag gjorde för några dagar sen. Jag älskar lever, tror aldrig jag kommer att tröttna på det. Efter maten tog mamma och jag med oss te och kaffe ut i solen. Sitter man i lä värmer den så gott!

Försökte mig på att klippa gräset. Först ville gräsklipparen inte starta, men skam den som ger sig, jag fick igång den till slut. Klippte baksidan och tänkte sedan ta ytterligare en sida av trädgården. Men där var gräset blött, högt och tjockt – varvid gräsklipparen stannade gång efter gång. När jag dragit igång den för tionde gången gav jag upp. Hade annat att syssla med tänkte jag surt. Och gick in och lagade middag.

Idag blev det laxpaj, använde rester från den helstekta laxen. Vi åt ju inte upp hela då….
Laxpaj med smak av dill. Jättegott!!! Barnen gillar den skarpt.
alaxpajd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s