En ledig måndag

Klämdag, en ledig klämdag. Visst är det skönt! Kortveckor är så bra. Både Daniel och jag vaknade tidigt så vi satte oss i bilen och åkte för att veckohandla direkt på morgonkvisten. Skönt att ha det gjort!

Väl hemma stuvade vi in allt i kyl, frys, skafferi. Jag var rejält hungrig när det äntligen var dags att fixa frukost. Idag fick det bli Scrambled pancakes. När man både är sugen på pannkaka och äggröra passar det utmärkt. Länk till receptet finns här.

Meya har blivit sämre i sina leder igen. Vet inte om hon blev överansträngd av utflykten till Ismantrops borg. 8 km kanske var att ta i om man har haft en infektion i kroppen. Yoyo och jag gick en runda ner till stranden själva. Det var så skönt och jag kände att jag hade tid att pausa en stund. Vi satte oss på en soffa nere vid vattnet och njöt av stunden min fina fina hund och jag.

Under promenaden lyssnade jag på ett avsnitt av 4Health med Anna Sparre. Denna gång pratade hon med Anders Lönedahl om basande. Att man inte kan äta sig basisk om man är försurad. Blodet blir inte påverkat av det man stoppar i sig. Man måste fokusera på att andas rätt. Då blir hamnar blodet i rätt pH-nivå. Det är jätteintressant, lyssna gärna här: 4Health med Anna Sparre. Jag är ganska säker på att jag var starkt försurad när min kropp utvecklade cancern och försöker att tänka på hur jag andas så mycket det bara går. Framförallt när jag blir arg eller stressad. Men det är väldigt lätt att glömma. Samtidigt finns det bättre och sämre att äta, sånt som gör att cellerna liksom sprutar av avgaser när man äter det. Exempelvis socker och vete.

abcdefg

Passade på att plocka kirskål till juicen när jag ändå var ute och strosade.

Sen fick jag en idé, idag var det dags! Dags att tvätta planket! Hm, ingen jättebra idé när man egentligen inte har tid. Men jag hade glömt hur lång tid allt tar. Först var jag tvungen att koppla ihop tre slangar. Få fram förlängningssladdar till högtryckstvätten – Jag vet. Man ska inte tvätta träplank med högtryck, men jag fixar med detta plank för tredje gången på fyra år och är utless. Plockade fram trycksprutan och skulle fylla den med målartvätt som jag var helt övertygad om att vi hade. Men icke! Fick blanda ihop algtvätt och ammoniak med vatten. Började spruta, hade återigen glömt hur långt planket är. Självklart räckte inte algtvätten. Efter att ha svurit en harang och blivit riktigt frustrerad. (Glömde andningen) sattae jag mig i bilen och handlade mer. Denna gång blandade jag fasadtvätt och ammoniak. Daniel är den underbaraste av alla som står ut med mig när jag får utbrott över att saker inte finns hemma…… Han kopplade på en extra slang, fick fram förlängingssladdar så att jag kunde börja tvätta.

Själva tvättandet tog tid. När klockan var halv tre tyckte Daniel att det var dags för lunch, då hade jag inte hunnit mer än 25% av planktvätten. Men det var ju onekligen dags att äta.

Efter maten tog min käre sambo över det jag hittat på. Vi skulle ha hem kompisar för grill på kvällen så jag marinerade kött, gjorde iordning lite olika röror, fixade en sallad.

Sen var det dags för Elvira att svida om till ridbrallor och för mig att hänga med henne till stallet. Hon är för liten än för att dels cykla dit själv och dels fixa hästen utan att jag är med. Vill kolla så att det går bra. Igår fick hon en c-ponny, Champion. Han kan vara lite nafsig i stallet, men aldrig när Elvira sköter honom. Vet inte om det är för att hon är så lugn när hon donar. Han är även ganska slö, men Elvira fick fart på honom. De hoppade bana, han galopperade hela vägen, hoppade som han skulle och bytte galopp över hindren på diagonalen. Min lilla dotter strålade som en sol. Och jag var återigen en stolt och lycklig mamma.

Solen sken från en klarblå himmel när vi cyklade hem och vi kunde sitta ute med våra vänner fram till tiotiden. Maten var jättegod. Är så ledsen att jag inte tog kort på den. Skulle gjort det och lagt ut recept på röror och marinad. Det blir bättring nästa gång. Bär och grädde/kokosgrädde med kaffe/te tog vi dock inne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s