Nationaldag

sverige
Sov längre än vanligt, men det var ju inte så konstigt med tanke på att vi kom sent i säng kvällen innan.
Solen sken från en klarblå himmel, grannen hissade flaggan i topp. Vi åt frukost i lugn och ro. Jag planerade att bada efter lunch och att försöka bara vara fram till dess. Det är inte helt lätt att bara vara. Man ska göra det och det och det. Jag var bara tvungen att tvätta alla vinterjackor och hänga undan. När de hängde på tork lyckades jag göra nästan ingenting. Sitta i en stol i solen och läsa, fundera på andningen.

När jag drack mitt matcha-te efter lunchen försvann solen och badplanen med den. Bestämde mig för att köra ett intervallpass från boken Stora löparboken för kvinnor av Jessika Almenäs och Lovisa Sandström. 2 min i lite lägre intervalltempo, 2 min i lite högre intervalltempo gånger 15. Jag hade innan jag stack ut räknat ut att det blev 48 minuter sammanlagt.
Hur kan man räkna så fel? Värmde först upp i 1,3 kilometer. Gjorde dynamiska rörlighetsövningar för att verkligen mjuka upp benen inför intervallerna. Och insåg när jag började springa att det var ju intervaller i en timme! Pust! Men det gick bra, hade okej flyt. Körde de långsamma intervallerna i snitt 5.24/km tempo, de snabbare  intervallerna gick i snitt 5.10/km tempo. Hade satt fartvarning på klockan och planerat att springa långsammare, så den pep konstant. ”Det går för fort” skrek den. Det var första och sista gången jag hade fartvarning på. Jag vill kunna springa i det tempo som jag känner att jag orkar med just då. Och det är ju olika från gång till gång. Dagsformen skiftar rejält för mig!

Solen kom tillbaka och efter att ha vilat en stund tog jag en promenad med hundarna. Och hittade Iors stall?!
ab

Här sitter mina trogna följeslagare medan jag fotar. 🙂
abcd

Lite senare på kvällen duschade jag, kände när jag smorde in mig att det luktade rök. Tänkte inte så mycket på det, det är många som grillar kvällstid så här års.
Men efter en stund kände jag. Det kommer nog inte utifrån. Men vi har ju lagat maten färdigt, for tanken i huvudet.
Rusade ut i köket. Det bolmade från ugnen! Det var sista sekunden innan Elviras kaka tog eld. När jag tog ut den liksom sprakade den. Ställde varenda fönster på bottenvåningen på vid gavel, det luktade rök och det var rök överallt. Tur att vi kom undan med blotta förskräckelsen. Elvira satt och tittade på film, hon hade fullständigt glömt kakan som skulle vara inne i ugnen i fem minuter.
abcde
Vi var aldrig inne i stan för att fira nationaldagen. Dock sjöng vi sången vid middagen, barnen kunde inte texten så vi får öva till nästa år. 😉
sverige

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s