9:e dagen av Raw food cleanse

I förrgår var jag grymt sugen på kött. När resten av familjen åt pannbiff och jag drack en smoothie till middag….

Men idag har det vänt! Jag vaknade vid halv-fem. Pigg. I mitt program för att komma i form inför höstens maraton var ett 2,5 timmes distanspass inplanerat. Då är det perfekt att vakna tidigt med energi i kroppen.
Tog det ändå lugnt, åt några bitar vattenmelon. Oilpullade med kokosolja samtidigt som jag plockade med att fylla på vätskebältet med kokosvatten och vanligt vatten. Klädde på mig löpargrejorna. Sen drack jag ett glas blåbärssmoothie. I den har jag blåbär, 1 stjälk selleri, blandsallad, 1 äpple, kokosflingor, kokosmjölk och lite vatten. Blandade även i lite pumpakärnor, så jag åt smoothien med sked.

Vid tjugo över fem stack vi iväg Yoyo och jag. Hann hundra meter sen var Yoyo tvungen att göra sina morgonbestyr. 😉 Sprang ytterligare hundra meter, sen var det dags för Yoyo att bestyra lite till. Efter det sprang vi drygt en timme i sträck innan vi var framme vid Gustav Vasa stenen ute på Stensö.
kalmar
När vi sprang lyssnade jag på podd, Hälsosnack med Lotta och Victoria. Det här avsnittet var grymt intressant, de intervjuade en hudterapeut som inte har nöjt sig med att behandla utsidan. Hon har insett att huden bara visar att det kanske inte är så bra inuti om man får acne, rosacea, eksem….. Flera av hennes kunder kommer för att få en ansiktsbehandling. När hon börjar fråga om hur de mår i övrigt berättar de ofta att de har ont här eller där, har magproblem. Jätteintressant! Är man det minsta intresserad så ska man absolut lyssna på detta avsnitt.
Nåväl, jag sprang och var djupt inne i det som sades i hörlurarna, plötsligt stelnar Yoyo till. Endast ett par meter från oss ligger tre får och vilar sig. Hade jag inte haft hunden med mig hade jag missat dem totalt. Inbillat mig att det var stenar jag såg i ögonvrån. Så härligt för fåren att få vara ute på sommarbete!
får
Det är inte samma får på bilden som dom vilande. Hade inte hjärta att stanna och kanske skrämma upp dem.
Vi sprang vidare. Jag hade uppmärksammat att campingplatsen var fylld med husvagnar. Väl inne i stan såg jag att det var massor av husbilar på långtidsparkeringen nere i hamnen och att det låg en hel del båtar i gästhamnen. Tänk, det tyder ju på att sommaren verkligen är här! Husvagnar, husbilar, båtar, får i hagen……

Väl hemma var jag fortfarande pigg och fylld av energi, trots en löprunda på drygt 2,5 timme. Käkade frukost och eftersom jag lovat Elvira att cykla med henne till en kompis, lovat Evelina att fixa en Vitnos-bok på bibblan trampade jag vidare.
Bestämde mig för att leta efter ekologiska jordgubbar inne i stan, men inte ett enda stånd sålde ekologiskt. Så det blev inga gubbar för mig. Har hört att de ”vanliga” gubbarna har 52 olika sorters gift sprutat på sig och det vill jag varken äta själv eller bjuda min familj på.
Eftersom jag sett hur många båtar det låg nere i hamnen hade jag tagit med mig ett äpple och en liten flaska vatten för att pausa på en soffa i solen och samtidigt kunna känna hamnens atmosfär. Jag älskar att sitta där och bara vara.

gästhamgästh

På den övre bilden ser man högskolebygget som är i full gång. Ska bli kul att se hur det blir när det blir klart.
Cyklade hem i solen, kände mig så tillfreds med livet. Hur energin flödar, hur lugnet har brett sig över hela mig. Kanske är det raw food maten som har medverkat till detta. Tillsammans med träning, andning…inte att förglömma Anders Lönedals goda råd om den i 4 health med Anna Sparre.
Åt en ljuvligt god raw food lunch. Broccoli med rysk svampsallad. Så smarrigt!
broccoli
Sen unnade jag mig en kokosglass i solen. Läste lite i boken jag håller på med nu Apple Tree Yard av Louise Doughty. Den är lite småjobbig, först kunde jag inte förstå varför huvudpersonen befinner sig i rätten, sen träffar hon en man – en främling – som hon följer med och har sex med, bara sådär. De inleder en affär, om man nu kan kalla den det. De fikar och har sex. Sen efter cirka hundra sidor börja det hända andra saker och då börjar boken ta sig. Efter ytterligare hundra sidor förstår jag varför hon är i rätten. Boken börjar alltså med att hon är i rättegång, men man får ingen förklaring om varför.

Var även iväg och handlade present till Sarah, hon fyller år nästa vecka. Och så inhandlades ett nytt handtag till vår grind. Cyklade även dit. Och ändå är jag fylld av energi. Jag kommer att fortsätta raw food minst ett par gånger i veckan. Det verkar göra kroppen glad!ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s