Baka, promenera, deklarera

Idag har jag gjort maränger. Vi hade gäster hemma häromdagen, gjorde en egen bearnaisesås då. Här hittar du recept på den. Superenkel att göra! När man gör bearnaisesås blir det äggvitor över. Tidigare har jag bakat nötfrallor av dem, men nu har jag massor av frallor i frysen så det kändes onödigt att baka ännu fler. Kom på att man kan ju göra maränger – maränger utan socker. De blev faktiskt riktigt goda, nu har ju jag inte ätit socker på 1,5 år så är man van sockerätare är de nog inte så goda. Men med bär och hemmagjord glass till kan nog även en sockerätare tycka att de är okej.

abcde

Nu ska de ligga i ugnen över natten för att bli riktigt frasiga. De blev ju inte jättesnygga – jag är inte van att spritsa.

Idag är det verkligen regn och rusk här, jag och Elvira var ute med hundarna. Vi mötte två personer, en som var ute och gick med sin häst i skogen och ytterligare en som var ute och filosoferade i regnet ensam. Det var skillnad mot i förrgår morse, när solen sken. Då mötte jag säkert tio hundägare, joggare, flanörer utan hund.
abcabcd
Men idag var det som sagt inte många ute och gick. Dagens lunch: zucchini- och morotspasta, med ärtpesto. Det är såååå gott. Jag försöker att äta raw food minst en gång om dagen. Och att börja dagen med en smoothie. Känner att min kropp mår bra av det.

ab
Kollade på tv igår, Medicin med Mosley, avsnittet handlade bland annat om gurkmeja. Man gjorde en stor undersökning på hur det påverkar cellerna. En grupp fick gurkmejakapslar en annan grupp sockerpiller och en grupp fick äta gurkmeja som den är, som krydda. Det visade sig att de som fick kapslar och sockerpiller inte visade någon förändring alls. Men de som åt kryddan fick hälsoeffekter av den, effekter som kan hjälpa mot eksem, astma och cancer. Jag äter ju en tesked varje dag, men blandar bara ner med svartpeppar i ett glas vatten, helst ska den upphettas lite och blandas med någon olja, för att kroppen lättare tillgodogör sig den då. Kolla på avsnittet här: https://www.svtplay.se/medicin-med-mosley

Idag har vi deklarerat för vårt lilla företag. Märker varför jag är sjukskriven 25%. Jag orkar inte sitta hur länge som helst med sånt som jag verkligen måste fokusera 110% på att förstå. Blir jättejättetrött! Vi trodde oss vara klara, men då när vi ska fylla i blanketten saknas ett värde, får se hur många timmar det att få fram det….Urk!

Imorgon ska Elvira och jag springa ett lopp tillsammans! Första gången – det ska bli så roligt! Hoppas nu bara att det inte regnar alla fem kilometrarna. Det blir en bonusrunda för mig, är inne i maratonträningen nu och i helgen är det inplanerat 20 km – det får dock vänta till söndag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s