Auberginebacon

1 aubergine

Marinad:
1 dl olivolja
2 msk tamari
2 tsk chilipeppar
1 tsk cayennepeppar
2 tsk paprikapulver

Gör så här:
Hyvla auberginen på längden på en mandolin eller med en osthyvel/potatisskalare.
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Häll dem i en plastpåse, lägg i den hyvlade auberginen och krama runt så att alla skivor kommer i kontakt med marinaden.
Låt dra i cirka 15 minuter.
Lägg sedan skivorna på ett bakplåtspapper och ställ in i torkugn i 10-15 timmar – beroende på hur tjocka skivorna är. Känn efter om de är knapriga. När de är det är de klara.
Har du ingen torkugn, in på lägsta temp i vanlig ugn med luckan på glänt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s