Långpass, blåbär och Sofia Källgren

Den här helgen har varit riktigt bra. 🙂
Yoyo och jag började lördagen med ett långpass, drygt 21 km löpning. Har märkt att jag har fått en mer avspänd känsla för löpningen. Jag stannar för att fota, låter Yoyo bada – så att hon får en roligare runda och så kan hon ju inte svettas.
yoyo
Tidigare tillät jag inte sådana pauser. Det skulle löpas konstant, inget stopp! Dricka och trycka i energigel i farten. Nu stannar jag till och med för att dricka när jag är ute på långpass. Inte alls sån press på tider och prestation. Tror att jag har det på grund av att jag vet att jag kan springa en mara under fyra timmar, jag behöver inte bevisa för mig själv att jag kan. Och sen är jag rädd att få tillbaka cancern, för stress och press är inte bra! Varken för cancer eller annat välmående. Säger återigen – om inte den eländiga Mr C kommer tillbaka in i min kropp igen är jag glad att jag fick den. För den har gjort att jag ser livet på ett annat sätt. Nu älskar jag att fylla år, att få byta siffra en gång om året. 🙂

Att komma ut på en löprunda vid sextiden på morgonen är guld värt för mig. Dels sover resten av familjen så jag stjäl liksom ingen tid från samvaron med dem. Dels är det så lugnt och fridfullt, man möter inte många första timmen. När klockan börjar dra sig över sju så vaknar framförallt hundägarna, då har man många att säga ”Godmorgon” till. Och sist men inte minst viktigt, det är oftast bäst väder då, sol och lite vind.

tbryggatbryggayoyo

Men den här dagen var lika strålande från morgon till kväll. Det var så fint att jag lyckades få med mig både barn och sambo till stranden. Vi tog det lugnt där ett par timmar.
Det märks att tjejerna börjar bli större, de tog med sig sina badlakan ut på bryggan. Solade och badade själva där ett tag. Daniel och jag höll koll på dem i smyg från stranden. De kan simma men man vill ändå ha lite uppsyn….hönsmamma och hönspappa.
Temperaturen i vattnet var nästan 20 grader så det gick att simma och det blev ett extra dyk. Jag växer nog aldrig ifrån min förtjusning över att dyka och hoppa. 🙂
På vägen hem från stranden lyckades jag övertala de andra att stanna till vid utegymmet. Så kul att träna tillsammans hela familjen. Och jag lyckades med det jag misslyckades med när vi var på Bodaborg. Jag gick armgång! Helt otroligt, fick in en rytm i kroppen och det var inte jättejobbigt. Dock är inte händerna vana vid att ta hela kroppstyngden så det gjorde lite ont i dem.
Söndagen bjöd på nästan lika fint väder. Jag vaknade som vanligt tidigt. Drog på mig joggingbyxor och jacka, sen tog jag min 27-åriga Creschent och cyklade till blåbärsskogen. Plockade 1,5 liter innan frukost. Mums! Det bästa är att det finns massor av bär kvar, det blir fler besök där i sommar. Jag som hade varit orolig för att snön i maj förstört skörden. Tack och lov att det inte var så!
Rensade trädgårdsland och hallonland, drog upp den förvuxna spenaten, sådde nya frön, sådde sötflockel. Och solade ett tag.

Sen var det dags att träffa kompisar och styra bilen mot Öland. Närmare bestämt Gillberga Stentag där Sofia Källgren skulle uppträda. Det blev en magisk kväll i stentaget med sina höga väggar och svalorna som sjöng ihop med Sofia. Vi bestämde att om det är uppträde där nästa år ska vi ha tjejdag istället för tjejkväll. Omgivningarna är underbara och skiner solen, kommer vi att ha det bäst hela dagen. Tjejsnack, lunch och fika i den härliga naturen. 🙂
Såg precis att det ska vara nostalgikväll för Ted Gärdestad den 30:e juli, kanske ska styra bilen dit igen…….ta med mig Daniel…… Det hade varit mysigt att få en magisk kväll ihop med min absolut bästa vän. ❤
20401064_10154807405431662_1390140514_n

gillberga_kulturbrott1

gillberga_raukar
Gillberga raukar. Bilden hämtad från persnas.se
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s