Amsterdam Marathon och mycket mer – Sista halvåret 2017

Sista halvåret har bara flugit iväg. Jag börjar känna mig starkare, lugnare, mer balanserad och kanske lite gladare.
Jag håller i min kosthållning. Äter i stort sett inget rött kött alls. Har inte ätit något rött kött sedan i juni. Om man bortser från att jag smakade en liten tugga kängurukött när familjen åt det.
Dock äter jag fisk och skaldjur någon gång då och då. Och ägg i mat och bakverk. För jag äter bakverk – hembakade såklart. Mjölk- gluten- och sockerfria. Dock har jag börjat använda mig av dadlar. Jag känner att jag liksom måste leva också. Det ska funka i längden. Och då vill jag kunna baka och dela med mig av det till övriga familjen. Och de har köpt att sötning är dadlar eller stevia. 🙂

Men jag måste berätta att jag hittat en glass som jag kan äta, tänk, att kunna köpa något och bara äta. Inte behöva fixa själv! Det är lyx!! Vi var på besök hos ett par vänner i somras och hon hade köpt glass till mig. Jag hade ingen aning om att det fanns något sådant, som en sån petnoga människa som jag kunde godkänna. Bara sådär! Tänk att Kerstin tänkte på mig när hon såg glassen.  Känner att jag måste tipsa om den i min tur, om du är nyfiken på ingredienser klicka här:
mormor

Jobbmässigt går det också bra. I somras när jag jobbade heltid kände jag att det blir för mycket. Men jag ville inte vara sjukskriven. Vill kunna ta beredskapsveckor och kunna hjälpa till med natt-, helg- och kvällsjobb så mycket jag orkar och kan. Så jag kom överens med chefen. Nu jobbar jag 85%, tre sextimmarsdagar och två heltidsdagar i veckan. Det funkar kanon! Men mer än två heltidsdagar pallar jag inte med. Barnen har en massa aktiviteter som de ska skjutsas till, hundarna ska ha sitt, jag vill träna…huset ska skötas. Maten ska lagas…..och med Letrozolen i kroppen orkar jag inte mer än 32timmarsveckor som ju ibland blir mer med kvälls- och helgjobben. Dock har jag nog tur vad gäller intaget av Letrozol, för mina biverkningar är hittills ganska harmlösa. Jag snarkar – stackars Daniel, jag har fått ökad hårväxt i ansiktet – har köpt en ansiktsepilator och så tror jag att jag har lite ont i fötterna på morgonen pga de där pillren. Sen orkar jag inte riktigt lika mycket som innan, men det kan ju bero på hela cancerresan jag gjort, både fysiskt och psykiskt.

Jag jobbar även mentalt med mig själv, yogar 3-4 gånger i veckan. Hemma i vardagsrummet, har en yogamatta, tänder massa ljus och verkligen njuter av övningarna. Och har blivit både starkare och mer flexibel i kroppen sen jag började med det. Måste lägga ut en bild sen på en övning som jag inte trodde att jag skulle klara tidigare men som jag, inte med lätthet, men ändå klarar nu. Dessutom har löparknät blivit så mycket bättre sen yogastarten. Så summa av kardemumma, yoga stärker både lugnet inom dig och kroppen utanpå. 🙂

I oktober flög jag och mina kompisar till Amsterdam. Jag var rejält orolig för hur det skulle gå att vara iväg. Käka ute de flesta måltiderna. Men det gick bra! I Holland är de nog lite före oss. För det var inga problem som helst. Visst, när vi var på indisk restaurang så såg jag till att det var glutenfritt, mjölkfritt och vegetariskt. Men om de hade lite socker i såsen orkade jag inte orda om. För om jag äter det en gång på 50 så borde det väl inte vara så farligt? Jag stoppar ju i mig de eländiga Letrozol Stada halva-pillren vareviga dag.

Nog om det. Måste ju berätta om loppet! Man startar från Olympiastadion, springer sedan 6-7 km genom stan för att sedan komma till Amstel, där springer man låååååångt längs med floden. Det är rakt och man ser de som har vänt och är på väg tillbaka in mot stan på andra sidan vattnet. Det var tufft mentalt, men jag försökte hela tiden tänka att snart är du nere vid vändplatsen och när du vänder och är tillbaka i stan så är över halva loppet klart. Och det gick bra, det var vackert, det stod gulliga holländare som peppade längs hela sträckan. Det var mitt långsammaste maraton, kom in på 4.11 men å andra sidan kunde jag strosa runt i målområdet. Tvätta av mig, mysa. Njuta av den värmande solen. Så – det får nog bli min nya strategi. Springa i lugnt tempo och kunna mysa både under och efter loppet. Tror det är bra för både min kropp och själ att inte ta ut mig fullständigt som jag alltid gjort tidigare. Minns när jag kom i mål efter Berlin maraton. Då vågade jag inte sätta mig ner, var rädd för att jag inte skulle komma upp igen.

Efter maran sa jag till mina löparkompisar att nu ska jag dra ner på löpningen. Springa max 2 gånger i veckan och styrketräna 2 gånger. Men – det går inte, min kropp VILL ut och kuta 3 gånger i veckan. Helst en halvmara varannan helg. Fast det vet jag inte om det är kroppen som vill eller hjärnan. Jag belönar mig nämligen med en bit av min proteinbar vid 10-11 kilometer när jag springer över 18 kilometer. Yoyo är ju såklart med och vi pausar oftast på någon brygga, kelar lite, jag äter en bit av min bar och sen springer vi vidare. Så hjärnan älskar de rundorna. 🙂

Om någon är nyfiken så är det den här baren jag har med mig, God proteinbar!:
smiling

Vi hade jul hemma hos oss i år. Jag som inte äter kött funderade länge på vad jag skulle äta, men det blev en hel del faktiskt. Svamppaj, vegansk frittata, falafel, vitkålsgratäng, rödbetssallad, varm kålsallad, helstekt lax, omelett……. Jag lagade inte allt samma dag utan delade upp det. Ska lägga ut recept i mellandagarna, jag är ledig mellan nyår och trettonhelgen!

På nyårsafton ska Elvira och jag springa Sylvesterloppet ihop. Det är första gången både hon och jag springer det. Så kul att ha sin lilla dotter med, att få peppa henne längs vägen och hålla hennes hand i min när vi springer över mållinjen. Det är verkligen något som jag värdesätter. Och att Daniel och Evelina står och tar emot oss när vi kommer i mål förgyller nog stunden ännu mer!

Nehepp, nu ska jag bänka mig i TV-soffan, vi ska se sista avsnittet av Bonde söker fru, vi ligger lite efter kan man säga. 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s