Cheesecake utan socker, ägg, gluten och mjölkprodukter

cheesecake

Ingredienser:
Botten:
1 dl kokosflingor
1 dl cashewnötter
1,5 dl solroskärnor
4 urkärnade dadlar
2 krm vaniljpulver
1 tsk kanel (helst ceylon)
0,5 krm salt

Fyllning:
2 förpackningar kyldGarant kokosgrädde/kokosmjölk. El det feta i två burkar kokosgrädde.
2 tsk vaniljpulver
1 msk citronjuice
2 tsk kardemumma
Zest (rivet citronskal) från en ekocitron – diska den först.
0.5 dl kokade avkylda eko-hallon

Topping:
1-2 dl halvfrusna blåbär
Lite vatten
Blåbär
Cashewnötter

Gör så här:
Botten:
Blötlägg solrosfrön och cashewnötter minst 15 min max 2-3 timmar.
Häll av vattnet.
Mixa kokosflingor, solrosfrön, cashewnötter, dadlar, vaniljpulver, kanel och salt.
När det går att forma en liten boll av en liten del av smeten
Fördela ut i en form med avtagbar kant.
Ställ in i frysen och börja med fyllningen.

Fyllning:
Mixa kokosgrädde, vaniljpulver, kardemumma, citronzest, hallon och citronjuice Smaka av, ev kanske du vill ha i agavesirap/stevia eller lite honung. Jag hade inte i någon sötning alls.
Ta ut botten och smeta ut fyllningen. Ställ sedan formen åt sidan.

Topping:
Mixa de halvfrusna blåbären i lite lite vatten.
Dutta ut blåbärsmixen på fyllningen.
Lägg ut några hela blåbär och cashewnötter som delas i mindre bitar.

Jag hade egentligen hellre använt mandel än cashewnötter men eftersom min dotter är allergisk mot mandel fick det bli cashew. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s