Äntligen är den sega förkylningen med baksnuva ett minne blott! Upptäckt en bra hostmedicin – raw honung och svartkumminolja!

Jag blev som sagt förkyld på nyårsdagen, att springa en milsrunda med bara 3 timmars sömn i kroppen är inte optimalt. Särskilt när hela huset är fyllt med virus… Men nu har jag fått mitt immunförsvar testat! Minns att året när jag fick veta att jag hade bröstcancer. Då hade jag en liknande förkylning som vägrade ge med sig. Jag drogs med den i sex veckor. Den här gången tog det lite drygt två veckor. Daniel var förkyld längre och han brukar klara sig bättre än jag. Så min kostomställning har kanske hjälpt?

Dock har jag fortfarande baksnuva. Mycket utav snuvan rinner liksom bakvägen ner i svalget. Detta gör att det blir irriterat där och att det liksom smärtar. Dock har jag upptäckt att om jag nässköljer ofta, flera gånger varje dag. Om jag plockar fram nässköljen innan jag går och lägger mig, om jag går på toa på natten och sedan direkt på morgonkvisten. Och så givetvis flera gånger under dagen. Om jag gör det då är det lättare att få snuvan att komma rätt. Samma sak är det med vissa yogaövningar – där man liksom lutar sig framåt – dessa övningar gör att snuvan hamnar mer där den ska. 🙂
snor

Måste ju berätta att dessutom höll på att få världens rethosta. Genom en händelse lyckades jag hitta en helt naturlig hostmedicin. Hade läst att svartkumminolja tillsammans med raw honung är bra mot cancer. Svartkumminolja hade jag i skåpet hemma, brukar blanda i det i kokosolja när jag oilpullar.
Honung vet man ju att det är bra när man har problem i luftvägarna och den hade hjälpt barnen när de var förkylda. Så jag tänkte att, jaja, nu när jag är så illa i halsen att det är okej att avviker jag från min regel att inte förtära honung. Anledningen till den regeln är att jag ju försöker hålla sockerintaget på så låg nivå som möjligt. Och det är mycket socker i honung.
Jag tog en halv tesked honung och en halv tesked svartkumminolja. Och vips så lugnade det ner sig i halsen och jag fick sova i lugn och ro! Underbart!!
Dock medförde detta att jag fick utrensningssymptom såsom lätt kliande småutslag på bröstkorgen, men var lätt att stå ut med om man fick sova ostörd!
Har fortsatt med svartkumminolja och honung även efter det att förkylningen är borta. Det känns som att tarmarna mår bra av det.

Men jag glömmer ju det som verkade hjälpa mitt immunförsvar att bli av med viruset helt och hållet. När min ”häxblandning” – vilken var slut när eländet bröt ut – äntligen var redo att börja förtäras. Då drack jag 30 ml morgon och kväll. Efter två dagar kände jag mig så pass frisk att jag vågade mig på ett styrkepass på gymmet! Om det var häxblandningen eller om förkylningen ändå hade gett med sig vet jag ju inte. Men skönt var det att äntligen kunna träna!

Det är så skönt att känna att det finns naturliga saker att ta när man blir dålig. Att slippa äta Iprene, Cocillana, Strepsils….. Det jag har tagit som jag inte liksom tillrett själv är kolloidalt silver, jag har gurglat med det, droppat in i näsan och svalt runt en matsked morgon och kväll. Men jag tror ändå att som fick bukt med eländet till slut var häxblandningen. Ska se till att alltid ha det hemmavid. Och att sova, meditera och bara ta det lugnt så att kroppen får läka ut i lugn och ro.

Igår planerade vi att ta med hundar, barn och Sarah ut på en picknick i skogen. Jag bestämde mig för att fixa varm choklad som barnen VILLE dricka. Inte O’boy utan en choklad gjord på mandelmjölk, kakao, kokossocker, lite socker och vaniljpulver. Jag lät dem smaka av under tillredningen så att de verkligen ville ha den.

Vaknade tidigt och yogade i lugn och ro. Sen bakade jag muffins. Du hittar receptet här. Kan säga att barnen gillade dem! 🙂
muffins

Vår picknick i skogen blev lyckad. Hundarna fick springa lösa, vi promenerade en bit. Hittade en glänta i skogen där vi kunde plocka fram varm choklad, te, mackor, sweetie och muffinsen. När vi satt där och mumsade började snön falla, tur att det finns lock till muggen, men ett lock som jag aldrig använder. Det låg kvar hemma i köksskåpet. Men vi hade ju lock till annat som kunde balansera ovanpå muggen. 🙂

yoyo
Yoyo lämnar inte bilen, vill för allt i världen inte missa en utflykt! ❤

Imorse vaknade jag också i tid. Så vid halvåttatiden stack jag och Yoyo ut på en långrunda. Årets första långrunda i snö! 🙂 Det gick inte särskilt fort och när vi sprang under träden i Slottsparken gömde sig stora pölar under snön. Gissa om jag blev blöt om fötterna Så när det var dags att äta proteinbar kunde jag inte stå still och njuta av vyn över Kalmarsund som jag brukar. Var tvungen att strosa för att inte få isklumpar till fötter. Men det gjorde inget, för det var trots allt lite mysigt att kuta i ett av snö ljusare landskap. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s