Glutenfria mjölkfria scones

30411500_10155475345951662_3746532605462315008_o
Ingredienser:
1,5  dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl durramjöl
1,5  dl kikärtsmjöl
1 dl hirsmjöl
1 dl havremjöl – glutenfritt
3 msk chiamjöl
1 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
0,5 dl kokosflingor
0,5 tsk kanel
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
1 burk kokosgrädde

Gör så här:
Blanda samman alla torra ingredienser. Ha sedan i kokosoljan, nyp ner det tillsammans. Häll i kokosgrädden, knåda ihop så det blir en lite kladdig deg. Fördela sedan ut på ett bakplåtspapper. Skär med en kniv kors över och nagga lite med en gaffel.r

In i ugnen 155 grader, i ca 35-40 min, jag hade plåten långt ner i ugnen.

Jag kommer att ha på nötsmör eller pumpasmör, kanske uppkokade bär eller spenat och rödlök. Resterande i familjen kommer att ha på Bregott, ost eller uppkokade bär. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s